Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
26.10.2022 / 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

A la cuina!

Sala Modernista del Casino de Vic

Dimecres, 26 octubre, 19.00 h 

Maria Nicolau i Pep Salsetes no han fet mai ni en volen fer allò que anomenen alta cuina. Per a ells, volgudament allunyats del glamur de la gastronomia estel·lar, la cuina és una altra cosa: és tradició, ofici artesà, transmissió, resiliència, territori, vector de transformació social… és allò que passa al costat dels fogons i al voltant de la taula.
Enmig de la societat sedentària del fast food Nicolau i Salsetes reivindiquen amb claredat i contundència que cal tornar a cuinar a casa. Amb Pep Palau com a moderador coneixerem una cuina que és i vol ser una eina social, cultural, política i econòmica.

Participants: Maria Nicolau i Pep Salsetes
Moderador: Pep Palau
Tast a càrrec de Jordi Coromina (L’Horta, Tavertet) i Eduard Aliberch (Mas Monells, Sant Bartomeu del Grau), integrants del col·lectiu Osona Cuina.

Maria Nicolau
Va estudiar Sociologia i Ciències Polítiques, però al cap de poc temps ho va deixar per apuntar-se a una Escola d’Hostaleria. Va treballar en cuines com la Fonda Europa de Granollers, l’Hotel W de Barcelona, i en restaurants de París i la Rioja. Actualment és una de les cuineres més populars i mediàtiques de Catalunya. Des de la cuina del restaurant El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau defensa la cuina tradicional en que prioritza el producte per sobre de la forma i s’allunya de modes i tendències. La seva manera de cuinar l’ha traslladada al llibre Cuina!, o barbàrie que ja va per la quarta edició.

 

Pep Salsetes
Tothom el coneix per Pep Salsetes, però el seu nom real és Josep Sabatés. Cuiner, pagès, escriptor i guardià de llavors. S’ha passat mitja vida darrere els fogons de diversos restaurants i ha dedicat també molts anys a la recerca i recuperació de llavors. Com a fundador del Banc de Llavors del Vallès Oriental, dona suport als agricultors i restauradors que lluiten per oferir productes de temporada, de proximitat i de qualitat. Amb la seva activitat ha visitat més de 200 pobles a la recerca de llavors i productes tradicionals.

 

Pep Palau

Gastrònom, divulgador i director del Fòrum Gastronòmic de Barcelona i de la Corunya. Col·labora en diversos mitjans de comunicació, imparteix classes, cursos i conferències i és autor, entre d’altres, dels llibres, La tòfona. De la terra a la cuina i La cuina del Pirineu català. Gran coneixedor del territori, dels seus productors i del sector de la restauració, és un referent en el món de la cuina.

 

Recinte
Sala Modernista del Casino de Vic
Carrer Verdaguer 5
Vic, 08500 Espanya
+ Mapa de Google