Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
08.11.2015 / 20:00
Categoria d'Esdeveniment:

Assajant MARAT-SADE

Per què Marat-Sade?

Per a l’Aula de Teatre, l’elecció cada any de l’obra que representa- rem constitueix tot un repte perquè, partint del nombre d’homes i dones que som, hem de trobar una peça amb un repartiment equilibrat i una temàtica interessant i engrescadora per als com- ponents del grup. Així doncs, a mesura que el grup es coneix a través del treball formatiu del primer semestre, pensem i bus- quem fins que la intuïció ens porta cap un text o un altre.

Aquesta vegada, des dels primers exercicis d’entrenament actoral vam veure com constantment anaven apareixent personatges bojos, actituds de rebel·lia…, situacions que ens van anar condu- int cap a Marat-Sade, un gran text que ens parla de la “Revolució” en majúscules i que planteja el dubte de si la verdadera revolució es produeix canviant la societat o canviant-se un mateix. Una reflexió profunda explicada des de l’artifici teatral, el teatre dins el teatre: uns personatges que representa que són bojos posen en escena una obra sobre la Revolució Francesa que ha escrit i dirigit el Marquès de Sade per provocar els nobles que visiten el sanatori.

Val a dir que l’obra resulta certament dura i complexa per ser representada i nosaltres comptàvem amb pocs recursos per a una tasca tan difícil. Alhora, com que els reptes són estimulants i l’obra ens atreia molt, vam decidir que ens hi tiraríem de cap. En els moments més difícils hem nedat fort i, amb un gran treball d’equip, sentit de l’humor, confiança i el talent de totes i tots hem aconseguit arribar fins aquí.

Potser algun dia arribarem més lluny, però avui estem molt satis- fets amb el muntatge que us venim a presentar. Esperem que us agradi.

Dolors Rusiñol Cirera