- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Cicle de conferències “Els investigadors s’expliquen” – Retrat del suïcidi a la comarca d’Osona, de Jordi Naudó Molist
Aquesta és la segona edició del cicle que, com l’anterior, dona a conèixer treballs de recerca acadèmica que duen a terme els nostres investigadors i que poden ser d’interès per a un públic ampli. L’èxit de l’edició anterior ens ha estimulat a donar-li continuïtat amb un altre cicle i presentar noves aportacions d’investigadors del nostre entorn. Hem partit també de quatre tesis de doctorat llegides en universitats catalanes els temes de les quals són realment atractius i mereixen ser divulgats. (Antoni Tort, director de l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC).
Retrat del suïcidi a la comarca d’Osona de Jordi Naudó Molist
El suïcidi és un problema de salut pública a nivell mundial, és la segona causa de mort en persones de 15 a 29 anys i s’estima que cada 40 segons mor una persona per suïcidi.
L’Autòpsia Psicològica és un instrument que ens permet esbrinar i aclarir casos de morts dubtoses i identificar si han estat per suïcidi. Conèixer els factors de risc permet dissenyar estratègies de prevenció i reduir la taxa a nivell mundial.
El casos de suïcidi a Osona segueixen el perfil tipus a nivell mundial, però amb algunes característiques particulars pel que fa a mètode i factors motivacionals.
Jordi Naudó Molist (Puigcerdà, 1963), és doctor en Psicologia per la UVic-UCC, amb la tesi “Estudi epidemiològic i aplicació
de l’Autòpsia Psicològica en les morts per suïcidi a la comarca d’Osona en el període 2013-2015”.És professor de Psicologia a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar i al grau de Psicologia de la Facultat de d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC. Combina la docència amb la delegació de Formació Continuada de la Facultat de Salut i el Benestar. Membre del Grup de Recerca SaMIS a la UVic-UCC. Exerceix com a psicòleg clínic des de fa 28 anys.