Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
25.04.2019 / 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Conferència inaugural del FLIC Vic 9ena ed. Festival de literatura i arts infantil i juvenil Lectura més enllà de l’escola i la biblioteca A càrrec de Joan Portell Rifà.

Sala Segimon Serrallonga (Masia Torre dels Frares)

Dijous 25 d’abril de 2019, a les 19 h

Sala Segimon Serrallonga

Masia Torre dels Frares, UVIc-UCC. Carrer Perot Rocaguinarda, 17. Vic

Excessivament emmarcada en àmbits educatius, la lectura a poc a poc ha agafat volada i s’ha alliberat de l’excés de didactisme que li era propi en anys anteriors. Tot i això, la societat continua apostant i cedint un excés de protagonisme a l’escola i la biblioteca quan la família és l’autèntic motor de l’hàbit lector fort. Però actuem amb encert? Apuntem allí on toca? Som conscients que la quantitat no fa la qualitat? Respostes que, a partir d’estudis i contrast d’experiència, aniré desgranant al llarg de la xerrada.

Joan Portell Rifà és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, màster en Didàctica de la Llengua per la UAB, doctor en Didàctica de la Llengua
i la Literatura per la UAB, pedagog, escriptor i crític literari. Actualment dona classes de literatura infantil i de llengua a la Facultat d’Educació i Psicologia a la Universitat de Girona, i de Plans de Lectura al Màster de Promoció Lectora de la UAB/UB. Col·labora al servei de publicacions de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Recentment ha publicat Llegim? Com fer lectors entusiastes (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2017) i Lectura i adolescents: el binomi fantàstic que apareixerà pel maig (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2019). També ha publicat llibres infantils, juvenils i participa periòdicament en el redactat de diferents anuaris de LIJ a la UB i a la Fundació SM.

Activitat coorganitzada amb Tantàgora, CIFE. Centre d’Innovació i Formació en Educació i Laboratoris de Formació i Recerca en Educació Infantil

Hi col·labora: GRELL. Grup de Recerca en Educació, Llenguatge i Literatura. UVic-UCC. Llibreria el Petit Tresor