Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
13.10.2022 / 18:30
Categoria d'Esdeveniment:

Què haurien de menjar els nostres fills?

Biblioteca Pilarin Bayés

Dijous, 13 d’octubre, 18.30 h 

En els darrers anys la nostra societat ha experimentat grans canvis pel que fa a l’alimentació. Les tradicions culinàries han estat substituïdes per un nou estil de vida sedentari amb dietes calòriques, riques en greixos, sucres afegits i plats precuinats. Les conseqüències d’aquesta mala alimentació són nefastes: més de dos milions de persones moren cada any a Europa per malalties cardiovasculars provocades per una mala alimentació. La població infantil amb problemes de sobrepès s’ha triplicat en els darrers 15 anys. Les dades ens diuen, doncs, que cal prendre consciència de la importància d’una alimentació sana durant la infantesa. Davant del desconcert en què vivim sobre el tema alimentari, amb massa interrogants i mites infundats, aquesta taula rodona pretén respondre l’enunciat des del rigor, l’experiència i la investigació: Què haurien de menjar els nostres fills?

Participants: Julio Basulto, Concepció Font i Cristina Vaqué Crusellas
Moderadora: Txell Vilamala

Julio Basulto
És dietista i nutricionista col·legiat al Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya. Professor associat en el grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Come Mierda, on denuncia les catastròfiques conseqüències dels comestibles malsans, és un dels seus llibres més venuts. També és el coautor dels llibres No más dieta, Secretos de la gente sana, Comer y correr, Más vegetales, menos animales, entre altres.

Cristina Vaqué Crusellas
Docent a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC. Doctora en Psicologia. Màster en Promoció de la Salut i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica. Forma part del Grup de Recerca en Metodologia, Mètodes, Models i Resultats de la Salut i les Ciències Socials (M3O) de la mateixa universitat. Ha treballat com a dietista-nutricionista al sistema sanitari públic i privat durant un llarg període de temps.

Concepció Font
Infermera pediàtrica d’atenció primària de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Santa Eugènia de Berga. Especialista en infermeria familiar i comunitària, màster en Cures Infermeres a l’Atenció Primària. Referent en el programa de Salut i Escola dels instituts de la seva àrea, on s’ofereixen, entre altres, tallers i xerrades per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària.

 

Txell Vilamala

S

Periodista i professora associada de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC. Des del 2013 treballa a la redacció d’EL 9 NOU, on elabora notícies, cròniques, entrevistes i reportatges en profunditat per a l’edició digital i en paper del bisetmanari.

 

 

Recinte
Biblioteca Pilarin Bayés
Passeig de la Generalitat, 1
Vic,
+ Mapa de Google