
- Aquest esdeveniment ja ha passat.

Vetllada filosòfica: Educació i Veritat
La reflexió filosòfica sobre l’art d’ensenyar, en els seus inicis a l’antiga Grècia i en el seu ulterior desplegament a l’Edat Mitjana, estava estretament unida a la reflexió sobre la veritat. L’ensenyament era considerat una via per conduir l’home vers la plenitud i perfecció, vers la felicitat, que era situada en aquella activitat per la qual l’home es distingeix de les bèsties: la contemplació, en la mesura que li és possible, de la veritat. Les pedagogies emergents, en canvi, semblen haver renunciat a la noció de “veritat” (ni que sigui com a aspiració) per posar al centre la de “competència”. Davant d’aquest panorama, considerem essencial abordar una problemàtica tan actual com la de l’educació tenint en compte les aportacions del pensament clàssic i medieval.
Temple Romà de Vic. Carrer del Pare Xifré, 2
Consells de Sòcrates a pares apurats, per Josep Monserrat Molas, degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.
L’ofici de savi, per Óscar Yecid Aparicio Gómez, professor, investigador i assessor pedagògic en diverses universitats colombianes.
Presenta i modera: Ignasi Roviró Alemany (catedràtic d’Estètica a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i director del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic)
Josep Monserrat Molas és catedràtic de filosofia a la Universitat de Barcelona i president de la Societat catalana de Filosofia. La seva darrera publicació presenta l’edició llatina del De Homine de Thomas Hobbes.
Óscar Yecid Aparicio Gómez és doctor en Filosofia i
en Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor, investigador i assessor pedagògic en diverses universitats, líder de grups d’investigació, autor i editor de llibres i revistes sobre filosofia i educació.
Activitat coorganitzada amb el Patronat d’Estudis Osonencs