Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
12.04.2019 / 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Vetllada filosòfica: Educació i Veritat

Temple romà de Vic

La reflexió filosòfica sobre l’art d’ensenyar, en els seus inicis a l’antiga Grècia i en el seu ulterior desplegament a l’Edat Mitjana, estava estretament unida a la reflexió sobre la veritat. L’ensenyament era considerat una via per conduir l’home vers la plenitud i perfecció, vers la felicitat, que era situada en aquella activitat per la qual l’home es distingeix de les bèsties: la contemplació, en la mesura que li és possible, de la veritat. Les pedagogies emergents, en canvi, semblen haver renunciat a la noció de “veritat” (ni que sigui com a aspiració) per posar al centre la de “competència”. Davant d’aquest panorama, considerem essencial abordar una problemàtica tan actual com la de l’educació tenint en compte les aportacions del pensament clàssic i medieval.

Temple Romà de Vic. Carrer del Pare Xifré, 2

Consells de Sòcrates a pares apurats, per Josep Monserrat Molas, degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

L’ofici de savi, per Óscar Yecid Aparicio Gómez, professor, investigador i assessor pedagògic en diverses universitats colombianes.

Presenta i modera: Ignasi Roviró Alemany (catedràtic d’Estètica a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i director del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic)

Josep Monserrat Molas és catedràtic de filosofia a la Universitat de Barcelona i president de la Societat catalana de Filosofia. La seva darrera publicació presenta l’edició llatina del De Homine de Thomas Hobbes.

Óscar Yecid Aparicio Gómez és doctor en Filosofia i
en Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor, investigador i assessor pedagògic en diverses universitats, líder de grups d’investigació, autor i editor de llibres i revistes sobre filosofia i educació.

Activitat coorganitzada amb el Patronat d’Estudis Osonencs

Recinte
Temple romà de Vic
Carrer del Pare Xifré, 2, 08500 Vic, Barcelona
Vic, Espanya
+ Mapa de Google