Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
27.04.2022 / 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Taula rodona Repensar les normes: obrim diàlegs entorn a la diversitat funcional

Museu Episcopal de Vic

Dimecres 27 d’abril, a les 19 h

Sala d’actes del MEV

Participants en el debat: Montserrat García i Carla Tortadès.

Moderadora del debat: Gemma Ventura

Què entenem per discapacitat? Quins cossos i quines vides es consideren més vàlides que altres, i per què? Com influeix el disseny de l’entorn en l’exercici de drets humans i la generació de desigualtats? Què passa quan sumem la variable discapacitat amb la de gènere, edat, racialització…?

Per visibilitzar i posar en valor la diversitat humana és imprescindible trencar la normativitat establerta i promoure un diàleg social obert que ens permeti analitzar quines discriminacions es pateixen i per què, i què podem fer cadascú de nosaltres per repensar-nos i actuar per avançar cap a una societat més justa i equitativa que posi la vida al centre.

Montserrat García Blasco: Amb formació -entre altres- en Disseny (Elisava, UPF), accessibilitat, urbanisme feminista, mobilitat sostenible i igualtat de gènere. Forma part del Moviment de Vida Independenti ésmembredelajuntadirectivadelaFederacióECOM referent en accessibilitat, participació i igualtat de gènere, formant part dels diferents Consells de Mobilitat (AMB, ATM, Generalitat), del Consell d’Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya. És autora de diverses publicacions sobre accessibilitat, drets humans, perspectiva de gènere i disseny per a la diversitat.

Carla Tortadès Verdaguer: Membre de la Junta Directiva de l’Associació de Diversitat Funcional d’Osona (ADFO) i delegada territorial de la Federació ECOM en accessibilitat i igualtat de gènere. Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i màster en Avaluació i Gestió de la Qualitat en l’Educació Superior per la Universitat Oberta de Catalunya, actualment treballa en l’àmbit de la gestió acadèmica a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. És opinadora habitual a Social.cat, portal de referència dels serveis i l’acció social de Catalunya on escriu sobre accessibilitat i diversitat funcional.

Gemma Ventura: treballa de periodista a la revista cultural Catorze, on fa entrevistes a fons i textos de reflexió, i on s’encarrega de seccions com “L’autisme en singular”, en què, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme, cada mes fa un retrat d’un cas concret i poc conegut d’aquest espectre. Va treballar de mestra de primària, ha fet xerrades i cicles sobre educació i col·labora amb revistes com Dialogal i Enderrock, així com amb l’Auditori de Barcelona, per qui ha escrit el Cantagran, o per l’Ajuntament de Vilafranca, per qui ha escrit la cançó de Reis d’enguany.

Organització conjunta d’ADFO i ECOM

Recinte
Museu Episcopal de Vic
Plaça del Bisbe Oliba, 3, 08500 Vic, Barcelona
Vic,
+ Mapa de Google