Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
08.06.2022 / 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Xerrada en línia: Món laboral i discapacitats

A càrrec de Stefan Trömel

Presentació: Francesc Mateu i Hosta

Dimecres 8 de juny, a les 19 h

Sala Modernista del Casino de Vic

En aquests moments només una de cada cinc persones en actiu amb discapacitat intel·lectual està treballant. La taxa d’atur de les persones amb discapacitat física està cinc punts per sobre de la de la població general.

Per què costa tant que aquestes persones puguin tenir accés a un lloc de treball? Quines pors tenen les empreses? Com podem posar en valor la feina de les persones amb discapacitat? ¿Parlem de bones pràctiques que permetin reforçar la inserció laboral de les persones amb discapacitat, tenint en compte també la perspectiva de gènere?

Des de Ginebra Stefan Trömel ens parlarà de tot això i de la necessitat que el conjunt de la societat contribueixi a promoure la inclusió al món laboral de les persones amb discapacitat.

Stefan Trömel: és especialista sènior en discapacitat a l’Organització Internacional del Treball (OIT), en la qual exerceix la coordinació de la Xarxa Global d’Empreses i Discapacitats. Va ser director del Fòrum Europeu de Discapacitat (1999-2004), l’organització de discapacitat amb major representació a la Unió Europea. Va participar activament en el procés de negociació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (2002-2006).

Francesc Mateu i Hosta: és director del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya. Doctor amb un mestratge en medicina tropical. Va ser director d’Oxfam Intermón a Catalunya (2004-2019), president de Lafede.cat i vicepresident de la Coordinadora de Organizaciones para el Desarrollo. És membre d’Espai21, un col·lectiu de pares i mares amb fills amb la Síndrome de Down, de la Plataforma Ciutadana per l’Escola Inclusiva i del patronat de la Fundació Arrels.