- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Presentació del llibre “Canviar el món des de la taula”
L’esgotament del nostre model econòmic és evident. No podem créixer de manera il·limitada. I tots hi tenim una responsabilitat; no només les administracions i les empreses. El que posem al plat determina la nostra salut, però també l’economia que sosté la nostra societat i el nostre futur. Pensem prou si el que mengem és sa, s’ha produït de manera sostenible i n’hem pagat un preu just?
Jordi Masjuan promou un activisme informat i conscient perquè gosem desafiar els oligopolis que dominen els mercats i la nostra butxaca, perquè reconnectem amb la pagesia, perquè defensem la terra i la vida.
Participants: Jordi Masjuan i Maria Nicolau
Jordi Masjuan
És llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, expert en sistemes alimentaris i divulgador. Va deixar la direcció general d’un consorci de firmes d’enginyeria per cofundar Valors l’any 2015. Valors és una entitat dedicada a la restauració col·lectiva i al lleure, que alimenta milers d’infants i dota de contingut els espais de migdia, extraescolars i casals d’estiu de desenes d’escoles i instituts del país. Paral·lelament a aquesta activitat de gestió, col·labora en nombroses iniciatives de promoció de l’alimentació saludable i del consum conscient i ha participat en xerrades i conferències arreu del territori, fent divulgació en aquest àmbit.
Maria Nicolau
Va estudiar Sociologia i Ciències Polítiques, però al cap de poc temps ho va deixar per apuntar-se a una Escola d’Hostaleria. Va treballar en cuines com la de la Fonda Europa de Granollers, l’Hotel W de Barcelona, i en restaurants de París i la Rioja. Actualment és una de les cuineres més populars i mediàtiques de Catalunya. En els darrers temps des de la cuina del restaurant El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau ha defensat la cuina tradicional que prioritza el producte per sobre de la forma i s’allunya de modes i tendències. La seva manera de cuinar l’ha traslladada al llibre Cuina!, o barbàrie.