
- Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tast de llonganissa de Vic i d’olis d’oliva verge extra de diverses DO Catalanes
19 h.
Conferència a càrrec de Pep Palou
19.30 h.
Sessió de tastets a càrrec de Consol Blanch Colat, doctora en Química, professora emèrita de la UVic- UCC, i Albert Hueso Morell, enginyer tècnic agrícola, professor de Kreas i responsable de AHM Serveis.
1 de desembre a les 19 a les 21.30 h.
Sala Modernista del Casino de Vic
La llonganissa forma part d’un grup selecte de productes venerats pels catalans. Ocupa un lloc d´honor a l’imaginari col·lectiu. Atresora una història pròpia, farcida de llegendes i de realitat complexa. Tothom en sap, tothom hi entén, tothom coneix la llonganissa del record idíl·lic. Quina és, però, la llonganissa perfecta, la dels sabors sublims? Quins són els ingredients de la recepta ortodoxa (si n’hi ha una)? Quin paper hi juga l’assecat? Ens fixarem en els perfils de qualitat més ben valorats a nivell popular i a nivell gurmet.
Pep Palau. Gastrònom. Més de 30 anys d’experiència professio- nal en el sector de l’hostaleria. Impulsor de diversos Col·lectius de Cuina. Gran coneixedor del territori, dels seus productors i dels seus productes. Especialista en turisme gastronòmic. Referent
en el món de la cuina i creador de tendències. Com a activitat docent, imparteix classes, cursos i conferències. Ha publicat llibres i nombrosos articles. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació audiovisuals i escrits. Assessor gastronòmic per a institucions i empreses. El 1999 va fundar, juntament amb Jaume von Arend, el Fòrum Gastronòmic.
Activitat coorganitzada amb Fòrum Gastronòmic
Entitats coorganitzadores:
Patronat d’Estudis Osonencs Col·legi Sant Miquel dels Sants
Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC) Fundació Privada Girbau
Muntanya de Llibres Reduccions. Revista de poesia
ACVic. Centre d’Arts Contemporànies
Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS). UVic-UCC Osona Contra el Càncer
Fundació Miquel Martí i Pol Fundació Antiga Caixa Manlleu Fòrum Gastronòmic